Vraag gratis offertes aan

   
Type opdracht*
Naam: *
Titel:
Type aanvraag: *
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Bij voorkeur bellen:


Adres:
Postcode:
Plaats:
Type woning / pand:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Energielabel of EPA advies nodig?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Over energielabels


Een energielabel geeft bij de verkoop van een woning aan in hoeverre de woning energiezuinig is of juist energie verspilt. Het kenbaar maken van het energielabel is verplicht gesteld bij de verkoop of verhuur van een woning of pand.

Dit betekent dat u als verkoper of verhuurder van een huis vanaf het moment dat het huis te koop/te huur komt te staan u in het bezit moet zijn van een geldig energielabel. Beschikt u hier niet over dan bent u strafbaar en riskeert u een boete! Vraag daarom spoedig een energielabel aan bij een erkend energie adviseur.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn bieden wij u de mogelijkheid hier een gratis offerteaanvraag te doen bij meerdere energie adviseurs voor het leveren een energielabel. Helaas is het zo dat de prijzen voor levering van deze service erg variëren/. Door gebruik te maken van deze service kunt u dus geheel vrijblijvend de prijzen voor het aanvragen van een energielabel met elkaar vergelijken. Zo bent u er zeker van dat u niet teveel betaald voor een energielabel.

Wat gebeurt na de offerteaanvraag?
Nadat u de keuze heeft gemaakt voor een erkende energiedeskundige, kunt u met diegene een afspraak maken bij u thuis voor een inspectie. Tijdens de inspectie volgt men het protocol van het Vlaams Energieagentschap om de energiezuinigheid van uw woning te bepalen. Nadat de inspectie is gedaan ontvangt u een ondertekend exemplaar van de deskundige.

Wat ziet u af aan een energielabel?
Het energielabel geeft met een aantal klassen (A t/m G) en kleuren (Met groen als “zeer zuinig” en rood als “niet energiezuinig”) aan in hoeverre uw huis energiezuinig is. De berekening van dit getal wordt gedaan aan de hand van isolatie, ramen/deuren, materialen en (energiezuinige) installaties.

Premie voor energiebesparende investeringen?
Tot en met 2020 heeft de Nederlandse regering de MMM stimuleringspremie in het leven geroepen. Als u energiebesparende maatregelen neemt uit het maatwerkadvies van de adviseur dan komt u in aanmerking voor een premie van tot wel € 750,-.

Onderstaand ziet u waneer u in aanmerking komt voor de premie:

  • Wordt uw woning 20% energiezuiniger, of maakt u een labelsprong, dan heeft u recht op een premie van € 300,-.

  • Wordt uw woning door de energiebesparende maatregelen 30% energiezuiniger of maakt u 2 labelsprongen, dan kom u in aanmerking voor een premie van € 750,-.

Profiteer nu van deze premie voor energiebesparende maatregelen en investeer in energie(-rekening) besparing.